ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

Όλα τα γυαλιά ηλίου που εμπορευόμαστε, ακολουθούν την Ευρωπαϊκή οδηγία 89/86/EEC και είναι συμμορφωμένα με το πρότυπο: NF EN:/2005/A1: 2007 , που αφορά "Γυαλιά Ηλίου Γενικής Χρήσεως". Επίσης, είναι πιστοποιημένα για προστασία επιπέδου  UV400 . Αυτό σημαίνει πως φιλτράρουν το 99-100% των ηλιακών ακτινοβολιών UVA και UVB.

Πιστοποίηση Γυαλιών Ηλίου

Κάθε προϊόν, συνοδεύεται από το ενημερωτικό έντυπο (Booklet) του κατασκευαστή.

Στο έντυπο αυτό περιγράφονται κυρίως η απορροφητικότητα και η κατηγορία (1, 2, 3, 4) του γυαλιού ηλίου, που αναφέρεται στη χρήση του σχετικά με τις συνθήκες φωτεινότητας του περιβάλλοντος. Στο ίδιο έντυπο αναφέρεται επίσης ότι πληρούνται οι όροι κατασκευής και ασφάλειας που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα γυαλιά ηλίου.

Πιστοποιητικά γυαλιών ηλίου e-chap.gr

Στην σελίδα του κάθε προϊόντος ξεχωριστά, αναγράφεται σε ποια κατηγορία προστασίας ( Cat.)ανήκει, καθώς και το ISO με το οποίο είναι συμμορφωμένο.

Κέρδισε 15% έκπτωση στην επομένη αγορά σου!
Πώς θα μετρήσω τα γυαλιά;
e-chap: face-mesurements

Πάμε να δούμε μια πολύ απλή διαδικασία, που κάνοντας τη μια φορά και σημειώνοντας τις μετρήσεις, θα ξέρουμε ανά πάσα στιγμή αν το ζευγάρι γυαλιών που κοιτάμε θα μας "κάθεται" ή όχι καλά στο πρόσωπο...


e-chap: glasses-mesurementΓια να υπολογίσουμε λοιπόν το συνολικό μήκος τους, αρκεί να πολλαπλασιάσουμε επί 2 το μήκος των φακών και να προσθέσουμε την απόσταση της γέφυρας +5 επιπλέον χιλιοστά για το πάχος του σκελετού.

Στο παράδειγμα δίπλα, έχουμε: Συνολικό Μήκος = (53 x 2) + 20 = 126mm
Θεωρητικά, θα πρέπει το συνολικό τους μήκος να μην έχει απόκλιση μεγαλύτερη των 6 χιλιοστών από τη μέτρηση που έχουμε σημειώσει για το πρόσωπό μας.

Μια άλλη μέθοδο βέβαια είναι να μετρήσουμε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου που ξέρουμε πως μας ταιριάζει ωραία στο πρόσωπο, και απλά να σημειώσουμε τα νούμερα. Συγκρίνωντας αυτά λοιπόν και ξέροντας πάντα πως μέχρι 6 χιλιοστά απόκλιση, θα πρέπει να είμαστε ΟΚ, μπορούμε να πάρουμε μια πολύ ακριβή εικόνα για το μέγεθος των γυαλιών που βλέπουμε online!

Καλές μετρήσεις!
Θέλεις έκπτωση στην επόμενη αγορά σου;